SEIZOENS MENU.
Seizoenen spelen een belangrijke rol in ons restaurant en dat is terug te zien op onze menukaart.
Naast seizoensgerechten als Hollandse asperges in de lente, Zeeuwse mosselen in de zomer en zachte hertenrugfilet in de winter, staan 'onze' klassieke gerechten op de menukaart. Dit zijn gerechten die in de Franse keuken niet mogen ontbreken zoals gebakken ganzenlever, escargots, tournedos Rossini en uiteraard een kaasplateau!
Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en ingrediënten. Vis uit Volendam en van de visafslag in IJmuiden, vlees van Texel en uit de Beemster. Pure smaken, duurzame producten en kwaliteit.
Menu Chez Etienne
3-gangen 45,00 4-gangen 52,50 5-gangen (met kaas) 64,50
voorgerecht
Steaktartaar van Ierse runderhaas waarbij sjalot, peterselie, kappertjes en kwartelei begeleidt door een mayonaise van fijne Dijon mosterd.
tussengerecht
Romige Hollandse aspergesoep met daarin gebruneerde amandelen, brunoise van asperges en lavasolie.
hoofdgerecht
Hollandse witte asperges
klassiek geserveerd à la flamande: met scharrelei, botersaus, peterselie en gegrilde boeren-beenham
OF
geserveerd met gebakken wilde zalmfilet en beurre blanc saus.
kaasplateau
Gemengd kaasplateau van drie Europese kazen waarbij vijgenchutney en Frans stokbrood.
dessert
Aardbeien Romanoff:
een luchtige crème van aardbeien met daarbij vanille bourbonijs, verse aardbeien, krokante munt en een kletskop van amandelen.
Bijpassend wijnarrangement:
Het menu is uit te breiden met een bijpassend wijnarrangement. Sommelier Eveline schenkt bij elk gerecht een begeleidende wijn, uiteraard met uitleg, om deze te complementeren.
GROEPSMENU.
Heeft u iets te vieren en zou u daarom met een gezelschap bij ons willen dineren?
U kunt bij ons 'gewoon' a-la-carte dineren.
Maar voor gezelschappen vanaf 10 tot ongeveer 50 personen, kunnen wij óók een speciaal menu serveren:
voorgerecht
Gemengd visbordje van Volendamse gerookte palingfilet, wilde Schotse zalm en handgepelde Hollandse garnalen met Dijon mosterdsaus
of
Carpaccio van runderhaas geserveerd met een kleine salade, geschaafde Parmezaanse kaas en basilicummayonaise.
hoofdgerecht
Dagverse visfilet (momenteel wilde zalm of heilbotfilet) geserveerd met bijpassende groenten, garnituur en saus
of
Tournedos (180 gram) van de Ierse Angus ossenhaas waarbij Bourgondische groenten mirepoix, pommes duchesse en groene pepersaus.
petit 'grand' dessert
Dessertproeverij van een puur chocoladetaartje, crème brûlée, vanille bourbonijs met advocaatcrème en een kletskop van amandelen.
3-gangen menu 39,50
Het menu is uiteraard ook uit te breiden naar een 4- of 5-gangen diner als u uitgebreider wilt dineren.